prodhost-logo
prodhost-logo

Pénzügy

A prodHost elsősorban egy termelésirányítási rendszer, de annak érdekében, hogy a kis és közepes vállalkozások is önállóan használni tudják az ügyvitel mellett pénzügyi modult is tartalmaz. A pénzügyi modul célja, hogy az ügyvitelt, számlázást és költségszámításokat támogassa, de nem feladata bérszámfejtés és a könyvelés sem. Ennek oka, hogy a kis és közép méretű vállalkozások jellemzően külsős könyvelő irodákkal dolgoznak, és ezért nem házon belül végzik a könyvelést. Ezt támogatva a rendszer a könyvelés számára feladásokat tud készíteni, ahol a kibocsájtott számlákat, a bejövő számlákat, azok teljesítettségét, illetve készletértékeket és azok változását képes átadni. Emellett a dolgozók jelenlétét és teljesítményét is átadja a bérszámfejtésnek lehetővé téve a teljesítménybérezés alkalmazását.

subpage-decor

Pénzügyi alapadatok

monitor-thumbnail

Pénzügyi alapadatok kezelése, amelyek a számlák és egyéb pénzügyi bizonylatok létrehozásához szükségesek.

Áfa

Áfa kezelése.

Árfolyam

A valuta törzs a rendszerben használt valutákat reprezentálja és a hozzájuk tartozó aktuális árfolyamot napi szinten tárolja. A valuta konverzió értékének feltüntetése a nem forint alapú számlák esetében áfa tartalom esetében a számla kötelező eleme.

Árfolyam lekérdezés

Árfolyamok letöltése minden hazai bankból.

Kiegyenlítés

A bejövő és a kiállított számlák részben vagy teljes egészben rendezett pénzügyi teljesítettségét megvalósító objektum. A számlák teljesítettsége információ forrása lehet a banki forgalomból vagy manuálisan rögzítve is. A számlák a pénzügyi státuszuk az alapja a partner egyenlegnek, egyenlegközlőnek és a fizetési felszólításnak is.

Analitikák

Pénzügyi Analitikák, Statisztikák.

Feladások

monitor-thumbnail

A rendszer képes könyvelési feladásokat készteni a számlákról, dolgozói jelenlétekről és személyi teljesítményekről egyaránt. A támogatott rendszerek: számlázz.hu, Kulcs-Soft. Emellett a feladások standard formátumban is leérhetők: Excel, XML, JSON.

NAV számla XML export

23/2014 NGM rendelet szerinti számlázási adat export.

NAV online számla

NAV adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése, mely 2018. július 1-jétől hatályos.

Számlázz.hu

Számla és törzsadat export.

Kulcs-Soft

Számlák főkönyvhelyes exportja egy adott időszakra vonatkozóan.