prodhost-logo
prodhost-logo

Kereskedelem

Egységes rendszerbe foglalja az értékesítést az árajánlat adásától a rendeléseken keresztül a kiszállítások számlázásáig. A modul szorosan együttműködik a rendszer pénzügy és készlet és partner moduljával, illetve önállóan komplett kereskedelmi rendszerbe foglalja a vevői beszállítói folyamatokat.

subpage-decor

Vevői rendelés

monitor-thumbnail

A vevői rendelésben tételesen rögzíthetőek azok a termékek mennyiségekkel együtt, melyekre vevőnknek szüksége van, amely vevő rendelés az alapja lesz a kiszállításnak és a vevői számlának is.

Vevői rendelés adatai

Egy rendelésnek van partnere, kiszállítási címe, létrehozási dátuma, szállítási határideje, fizetési módja, fizetési határideje és megjegyzése, amely megjelenik a bizonylaton is.

Vevő rendelés tételek adatai

A vevői rendelésben tételenként megadandó a cikk és a szállítási mennyiség is, továbbá itt jelenik meg a partner függő cikkszám is. Minden tétel esetében eltérhetünk, a fejlécben megadott szállítási határidőtől, és egyéb adatoktól.

Nyomtatási kép

A vevői rendelésben folyamatosan látható, hogy milyen bizonylat kerül majd kinyomtatásra ami nagyban segíti az adatok átlátását.

A vevői rendelés állapotai

A vevői rendelések elmenthetőek piszkozat formában is, amelyek később kerülnek normál, szállatandó és számlázandó állapotba, ahogy az üzleti folyamatok lépesei követik egymást.

Számlázás

monitor-thumbnail

A prodHost számlázás funkció egy teljesértékű számlázási modul, amely magában foglalja díjbekérő, proforma számla, számla, és helyesbítő (korrekciós) számla kiállítását és nyilvántartását. Továbbá a számlák rontását és sztornózását. Továbbá a prodHost számlázás kezeli a harmadik országba kiállított számlákat és a termékdíj összesítéseket is.

A számla adatai

A számla részben vagy egészben egy szállítólevélből készül, emiatt a szállítólevél és tételeinek megadható adatai azonosak a vevői rendelés és tételeinek adataival.

Nyomtatási kép

A számlázásban folyamatosan látható, hogy milyen bizonylat kerül majd kinyomtatásra, ami nagyban segíti az adatok átlátását.

Jogszabálykövetés

A prodHost számlázás modulja folyamatosan megfelel minden Magyarországon hatályos jogszabálynak, beleértve az online számla feladást és a kötelező XML exportot is.

A számla állapotai

A számlák létrehozhatóak piszkozat formában is, amelyek később kerülnek normál állapotba, amiből átkerülhetnek sztornózottba is, ha az üzleti folyamatok úgy követelik meg.

Beszerzési rendelések

monitor-thumbnail

A Beszerzés rendelésben tételesen rögzíthetőek azok a termékek mennyiségekkel együtt, melyekre nekünk szükségünk van az adott partnertől.

Beszerzési rendelés adatai

Egy rendelésnek van partnere, létrehozási dátuma, szállítási határideje, fizetési módja, fizetési határideje és megjegyzése, amely megjelenik a bizonylaton is.

Beszerzési rendelés tételek adatai

A beszerzési rendelésben tételenként megadandó a cikk és a szállítási mennyiség is, továbbá itt jelenik meg a partner függő cikkszám is. Minden tétel esetében eltérhetünk, a fejlécben megadott szállítási határidőtől, és egyéb adatoktól.

Nyomtatási kép

A beszerzési rendelésben folyamatosan látható, hogy milyen bizonylat kerül majd kinyomtatásra, ami nagyban segíti az adatok átlátását.

Árúérkeztetés

A beszerzési rendelés teljesítése az áruérkeztetési folyamat amely során a megrendelt cikkek átvételre kerülnek

Árúérkeztetés

monitor-thumbnail

Az áruérkeztetés egy szállítói rendelés terhére végezett bevételezési folyamat. Amennyiben a készletgazdálkodás be van kapcsolva, akkor a folyamat a készlet mennyiségét megnöveli. Amennyiben a bevételezett termék sarzskezelt termék, akkor itt kell meghatározni a bevételezett termékek sarzs számát is.

Az áruérkeztetés adatai

Az árúérkeztetés részben vagy egészben egy beszerzési rendelésből készül, emiatt a árúérkeztetésnek és a tételeinek megadható adatai azonosak a beszerzési rendelés és tételeinek adataival.

Számlázás

Az árúérkeztetés tulajdonképpen egy teljesítési igazolás, tehát a bejövő számla alapja. Az árúérkeztetések, kapcsolódhatnak beszerzési rendeléshez de önmagukban is elkészíthetőek

Bejövő számlák

monitor-thumbnail

A prodHost bejövő számla modul iktatását lehetővé tevő funkcionalitás. Minden bejövő számlának van partnere értéke és teljesítettsége. A bejövő számla alapja lehet szállítói rendelés és bevételezés, de ad-hoc számlák rögzítésére is lehetőség van.

A számla adatai

A számla részben vagy egészben egy árúérkeztetésből készül, emiatt a számla és tételeinek megadható adatai azonosak a árúérkeztetés és tételeinek adataival.

Jogszabálykövetés

A prodHost számlázás modulja folyamatosan megfelel minden Magyarországon hatályos jogszabálynak, beleértve az online számla feladást és a kötelező XML exportot is.

A számla állapotai

A számlák létrehozhatóak terv formában is, amelyek később kerülnek normál állapotba, amiből átkerülhetnek sztornózottba is, ha az üzleti folyamatok úgy követelik meg.