prodhost-logo
prodhost-logo

OEE számítás avagy a teljes eszközhatékonyság és amit erről érdemes tudni

Már gyárt? Vagy szeretne belekezdeni egy termék gyártásába? Mindkét esetben jól jöhet, ha ismeri a teljes eszközhatékonyság (OEE) számítási modelljeit, mert az a bizonyos ördög a részletekben lakik!

subpage-decor

EGY EGYSZERŰ SZÁMÍTÁS

Az OEE kiszámításának legegyszerűbb módja a Teljes Produktivitás és a Tervezett Gyártási Idő aránya. A Teljesen Produktív Idő csak egy másik megfogalmazása annak, hogy hibátlan terméket állítsunk elő (ideális ciklusidő), megállási idő nélkül. Ezért a számítás:

OEE = (hibátlan termék × ideális ciklusidő) / tervezett gyártási idő

Bár ez egy teljesen helytálló számítás az OEE -re, nem nyújt információt a három veszteséghez kapcsolódó tényezőről: rendelkezésre állás hiánya (bármilyen esemény mely lelassítja vagy leállítja a termelési időt), teljesítmény és minőség. Ezekhez a hozzájuk külön tartozó számítást használjuk.

PREFERÁLT OEE SZÁMÍTÁS

Az előnyben részesített OEE számítás a három OEE tényezőn alapul: rendelkezésre állás, teljesítmény és minőség.

Az OEE kiszámításához a három OEE tényezőt kell megszorozni: Elérhetőség * Teljesítmény * Minőség.

1

RENDELKEZÉSRE ÁLLÁS

A rendelkezésre állás figyelembe vesz minden olyan eseményt, amely elég hosszú ideig leállítja a tervezett gyártást, ahol van értelme nyomon követni a lemaradás okát (általában néhány percig).

A rendelkezésre állást a futási idő és a tervezett gyártási idő arányaként számolják:

Elérhetőség = Futási idő / Tervezett gyártási idő

A futási idő egyszerűen megtervezett gyártási idő, kevesebb leállási idő, ahol a leállítási idő az az idő, amelyen a gyártási folyamatot futtatni kívánták, de nem a nem tervezett leállások (pl. Meghibásodások) vagy a tervezett leállások (pl. Átállások) miatt következtek be.

Futási idő = Tervezett gyártási idő - Leállítási idő

TELJESÍTMÉNY

A teljesítmény figyelembe vesz mindent, ami miatt a gyártási folyamat futás közben a lehető legnagyobb sebességnél kisebb sebességgel fut (beleértve a lassú ciklusokat és a kis leállításokat is).

A teljesítmény a nettó futási idő és a futási idő aránya. Kiszámítása:

Teljesítmény = (ideális ciklusidő × teljes gyártott termék mennyisége) / futási idő

Az ideális ciklusidő a leggyorsabb ciklusidő, amelyet a folyamat optimális körülmények között elérhet. Ezért, ha összeszorozzuk a teljes gyártott termék mennyiséggel, az eredmény a nettó futási idő (a lehető leggyorsabb idő az alkatrészek gyártására).

Mivel az arány az idő reciprokja, a Teljesítmény a következőképpen is kiszámítható:

Teljesítmény = (teljes gyártott termék mennyiség/ Futási idő) / Ideális futási sebesség

A teljesítmény soha nem lehet nagyobb, mint 100%. Ha igen, akkor ez általában azt jelzi, hogy az ideális ciklusidőt helytelenül állították be (túl magas).

MINŐSÉG

 

A minőség figyelembe veszi azokat a gyártott alkatrészeket, amelyek nem felelnek meg a minőségi előírásoknak, beleértve azokat az alkatrészeket is, amelyeket át kell dolgozni. Ne feledje, hogy az OEE minőség hasonló az első helyes termékekhez, mivel a jó termékeket olyan termékként határozza meg, amelyek az első alkalommal sikeresen átmennek a gyártási folyamaton, anélkül, hogy bármilyen újrafeldolgozásra lenne szükségük.

A minőség kiszámítása:

Minőség = Jó termékeke mennyiésge / Összesen temék mennyisége

Ez megegyezik a teljesen produktív idő (csak a lehető leggyorsabban, leállási idő nélkül gyártott jó termékek) és a nettó futási idő (az összes termék gyártása a lehető leggyorsabban, megállási idő nélkül) arányával.

 

OEE

Az OEE figyelembe vesz minden veszteséget, ami a valóban produktív gyártási idő mértékét eredményezi. Kiszámítása:

OEE = Elérhetőség × Teljesítmény × Minőség

Ha a rendelkezésre állás, a teljesítmény és a minőség egyenleteit a fentiekben felváltjuk és a legegyszerűbb kifejezésekre redukáljuk, az eredmény:

OEE = (jó termék mennyiség × ideális ciklusidő) / tervezett gyártási idő

Ez a korábban leírt „legegyszerűbb” OEE számítás. És amint azt korábban leírtuk, a jó termék mennyiség szorzata az ideális ciklusidővel teljesen produktív időt eredményez (csak a jó termékek gyártása a lehető leggyorsabban, megállási idő nélkül).

3

MIÉRT A PREFERÁLT OEE SZÁMÍTÁS

Az OEE pontszámok nagyon értékes betekintést nyújtanak - pontos képet nyújtanak arról, mennyire hatékonyan folyik a gyártási folyamat. Ez pedig megkönnyíti a folyamat fejlődésének nyomon követését az idő múlásával.

Ami az OEE számításból nem derül ki, az betekintést nyújt a termelékenységvesztés hátterébe. Ez a rendelkezésre állás, a teljesítmény és a minőség szerepe megmutatni.

A preferált számítás során mindkét verzió legjobbját kapja meg. Egyetlen szám, amely rögzíti, hogy hogyan teljesít (OEE), és három szám, amely rögzíti a veszteségek alapvető természetét (rendelkezésre állás, teljesítmény és minőség).

Itt van egy érdekes példa. Nézze meg a következő OEE adatokat két egymást követő héten keresztül.

4

Az OEE javul. Nagyszerű munka! Vagy nem? Ássunk egy kicsit mélyebbre, és a kép öszetettebbé válik. A legtöbb vállalat nem akarná növelni az elérhetőséget 5,0% -kal a minőség 4,5% -os csökkenésének rovására.

 

SZÁMÍTÁSI PÉLDA

Most dolgozzunk ki egy teljes példát a preferált OEE számítás segítségével. Itt vannak az első műszakra rögzített adatok:

TERVEZETT GYÁRTÁSI IDŐ

Az OEE tényezőknél leírtak szerint az OEE számítása a tervezett gyártási idővel kezdődik. Tehát először zárjon ki minden olyan műszakot időt, ahol nincs szándékában futtatni a gyártást (jellemzően szünetek).

Képlet: Váltás hossza - szünetek

Példa: 480 perc - 60 perc = 420 perc

 

FUTÁSI IDŐ

A következő lépés annak kiszámítása, hogy mennyi ideig működött a termelés (nem állították le). Ne feledje, hogy a megállási időnek tartalmaznia kell mind a nem tervezett megállókat (pl. váratlan hiba), mind a tervezett megállókat (pl. Átállások). Mindkettő lehetőséget nyújt a fejlődésre.

Képlet: Tervezett gyártási idő - Leállítási idő

Példa: 420 perc - 47 perc = 373 perc

JÓ TERMÉK MENNYISÉG

Ha nem közvetlenül követi a Jó számot, akkor azt is ki kell számítani.

Képlet: teljes termék mennyiség – nem megfelelő minőségű termék mennyiség

Példa: 19 271 termék - 423 termék = 18 848 termék

RENDELKEZÉSRE ÁLLÁS

A rendelkezésre állás az első a három OEE tényező közül, amelyet ki kell számítani. Akkor számol, ha a folyamat nem fut (mind a nem tervezett leállások, mind pedig a tervezett leállások).

Képlet: Futási idő / Tervezett gyártási idő

Példa: 373 perc / 420 perc = 0,88881 (88,81%)

 

TELJESÍTMÉNY

A teljesítmény a második a számítandó OEE tényezők közül. Akkor számít, ha a folyamat lassabban halad, mint az elméleti végsebesség (mind a Kis megállások, mind a Lassú ciklusok).

Képlet: (ideális ciklusidő × teljes termék mennyiség) / futási idő

Példa: (1,0 másodperc × 19 271 kütyü) / (373 perc × 60 másodperc) = 0,8611 (86,11%)

A teljesítmény az ideális futási sebesség alapján is kiszámítható. Példánkban az ekvivalens futási sebesség 60 rész percenként.

Képlet: (teljes termék mennyiség / Futási idő) / Ideális futási sebesség

Példa: (19 271 termék / 373 perc) / 60 rész percenként = 0,8611 (86,11%)

MINŐSÉG

A minőség a harmadik a számítandó OEE tényezők közül. Azokat a gyártott alkatrészeket számolja el, amelyek nem felelnek meg a minőségi előírásoknak.

Képlet: Jó termék mennyiség / összes termék mennyisége

Példa: 18 848 termék / 19 271 termék = 0,9780 (97,80%)

 

OEE

Végül az OEE-t kiszámítják a három OEE-tényező szorzatával.

Képlet: Elérhetőség × Teljesítmény × Minőség

Példa: 0,88881 × 0,8611 × 0,9780 = 0,7479 (74,79%)

Az OEE az egyszerű számítással is kiszámítható.

Képlet: (Jó termék mennyiség × Ideális ciklusidő) / Tervezett gyártási idő

Példa: (18 848 termék × 1,0 másodperc) / (420 perc × 60 másodperc) = 0,7479 (74,79%)

Az eredmény mindkét esetben ugyanaz. Ennek a váltásnak az OEE -je 74,79%.