prodhost-logo
prodhost-logo

Vállalatirányítás Covid Idején

Hogyan hat a Covid miatti munkaerőhiány a vállalatirányításra? Milyen problémákba ütközik egy kkv ilyenkor? Milyen taktikákat alkalmaz és milyen taktikákat alkalmazhat egy vállalkozás ilyenkor hogy erőre kaphasson? Blogunk ezt igyekszik boncolgatni?

subpage-decor
0

Vállalatirányítás Covid idején

Gyártó vállalatot vezetni összetett feladat. A felelősség sokrétű és több irányba is meg kell felelni. Nem könnyű a beszerzés irányba is jó benyomást tenni miközben az ember igyekszik a hatékonyságot fenntartani az anyagtervezésnél. Az ember igyekszik a gyártást is tervezni, de össze kell hangolni a gépeket, készleteket és az emberek munkáját. Ekkor jön a fránya Covid. Az embereink elkezdenek lebetegedni és kiesni a munkából. Adott esetben még csökkentett műszakokban és létszámmal is kell dolgozni, hogy elkerüljük a vírus további terjedését. Mit tehet olyankor az ember, amikor a vállalatirányítás egyébként is folyamatos szervezést igényel és sok-fronton teljesítést?

 

Hogyan hat a Covid miatti munkaerőhiány a vállalatirányításra?

Több ágazatban előfordul, hogy csökken a kereslet néhányban nő. Rugalmasnak kéne maradni, hogy az ember tudjon reagálni a felmerülő problémákra az ilyenkor keletkező munkaerő hiányra, hogy több feladat jut egy főre. Vagy akár a cégtulajdonosra, aki nem csak a gyártásért felel, hanem minden másért is. Az erőforrásokat is máshogy kezdi beosztani az ember ilyenkor. Ha mikro, kis- és kisvállalkozása van, valakinek ilyenkor többet átvállal, miközben igyekszik rendszerezni a termelést és a vállalatirányítást.

Milyen megoldásokat lát ilyenkor egy cégvezető?

 

Több megoldással is elő lehet állni ilyenkor, hogy elcsendesítsük a hullámokat, hogy kicsit kívülről láthassuk a helyzetünket és ez segíthet még jobb megoldásokat találnunk. De tényleg mit szoktunk ilyenkor csinálni ki, hogy áll a vállalatirányítási rendszerének gyors kézbentartásához Covid idején? Az egyik, amit senki se szeret, hogy elkezdjük a betanított embereinket elbocsátani. Elküldünk valakit, aki adott esetben már jól teljesített és időt fektettünk bele, ez mindenképpen veszteség számunkra bár egy gyors megoldást adhat számunkra. Valaki ezt választja, ha van elég munka még és az említett módon többet vállal magára és a többi munkatársra.

Egy másik megoldás lehet, ha az ember pályázat után néz. Persze ez időigényes feladat. Vannak olyan cégek, akik elvégzik helyettünk ezt a feladatot akár díjmentesen is és csak sikerdíjat kell fizetnünk. Ezzel az időnk is megmarad és plusz pénzhez is juthatunk. Felmerül az is, hogy ha már kikerestük, megírtuk, beadtuk, kivártuk és megnyertük az adott pályázatot akkor mibe fektessük bele. Mi az, amivel nem csak felületi kezelést adunk a vállalkozásunk számára, hanem sikerül hosszútávon többet profitálnunk.

Valódi megoldásokat keresünk nem felületi kezeléseket

A pályázati pénz tehát nem megoldás csak egy eszköz a megoldáshoz. Vannak mikro, kis és középvállalkozások, akik ezt több módon is elkezdték kezelni nézzük, hogy és adott esetben hogyan lehet még tovább gondolni más perspektívából megnézni ezeket a megoldásokat különös tekintettel a Covid miatti csökkent kereslet és munkaerő hiányunk tükrében.  Több vállalkozás kezdett már elhasználni vállalatirányítási rendszereket (ERP). Ezek a rendszerek nagyban megkönnyítik a munkát. Ezekkel egy szoftveren belül átlátjuk, rendszerezzük és menedzseljük a teljes vállalatirányítási rendszerünket a beszerzéstől a számlázásig. Még azt is láthatjuk, melyik dolgozónk hogyan teljesít és ezek a szoftverek NAV kompatibilisek is szoktak lenni. Sok jó ilyen rendszer van és mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya is. Érdemes megnézni összehasonlításokat ERP rendszerekről és kiválasztani a számunkra legkedvezőbbet árban, funkciókban és vállalkozás típushoz, amiben dolgozunk. Egy ERP rendszer mindenképpen a hasznunkra lehet, mert időt, pénzt és egyéb erőforrásokat tudunk hatékonyabbá tenni azzal, hogy pontosan tudjuk rendszerezni és átlátni a munkafolyamataink minden részét. A mikro, kis és középvállalkozásokra nemrég jelent meg egy új ERP a piacon, amire még érdemes lehet ránézni.

Egy másik megoldás, ami összefügg a pályázati pénzekkel az eszközbeszerzés. Ez a megoldás inkább abban a szerencsés esetben kerül szóban, ha vállalkozásunknak megnőttek a rendelései, de előfordulhat, hogy néhány dolgozónak akarjuk kiváltani egy újabb eszközzel. Ez is megoldással szolgálhat számunkra, de érdemes egy pillantást vetni arra, hogy mennyit fektetünk egy dolgozó bérébe, amíg az rentábilis lesz, mennyit egy gépbe és adott esetben mennyit egy vállalatirányítási rendszerbe (ERP). Tehát mennyi a költségünk az egyes megoldási verziókkal, az adott idő alatt, amíg behozzák a befektetést. Valószínű mindannyiunk számára az lesz a fontos a végén, hogy a vállalkozásunk hatékonyan és átláthatóan működjön. Több erőforrásunk maradjon szabadon és több időnk.

2

Mihez kezdhetünk még az erőforrásainkkal

A fentebbi megoldások logikai egymásutánja egy keretrendszert adhat, arra hogyan vegyük fel a kesztyűt a Covid miatti munkaerőhiányunkkal és hozzuk ki a legtöbbet a helyzetünkből. Talán az előző megoldások közé is vehettük volna, de érdemesnek találtuk külön taglalni, hogy a legtöbb magyar vállalkozás kevés vagy semmilyen figyelmet nem szentel a marketingre. A marketingnek van egy pejoratív hangzása manapság, de ez azért van, mert akik ezeket a szolgáltatásokat igénylik maguk sem értik, hogy mit kérjenek a cégtől, akit megbíznak „marketing szolgáltatások” címszó alatt. Erről egy következő blogunkban részletesebben is beszélünk majd, de ha belegondolunk: hiába dolgozunk keményen és fektetünk rengeteg pénzt a vállalkozásunkba, ha a piac nagy része még nem is tud a tevékenységünkről, a partnereinkkel a kommunikációnkat elhanyagoljuk, vagy nem fejlesztjük, rengeteg üzlet elúszhat. Vagy nem is tudunk, róla mennyi mindent ki tudnánk még hozni a vállalkozásunkból olyan komoly szaktudással, amit nem követtünk nyomon eddig a marketing területén.

 

Hogyan tovább tehát

 

Reméljük a fenti blogban sikerült kicsit összefoglalni milyen vállalatirányítási lehetőségeink vannak Covid idején csökkent munkaerőnkkel. Választhatunk egy új eszközt, ami kiváltja a munkáját több embernek pályázati pénzből, amit nem nekünk kell megírnunk. A pályázati pénzt vagy saját erőforrásunk fordíthatjuk egy vállalatirányítási rendszer (ERP) megvásárlására is, hogy rendszerezettebbé tegyünk a vállalatirányítási folyamatainkat ezzel költséget és időt spórolva. Valamint pályázati pénzből vagy saját erőforrásból megbízhatunk egy marketing ügynökséget vagy szakembert, hogy új piacokat érjünk el itthon vagy akár külföldön is!