prodhost-logo
prodhost-logo

Alapadatok

Az alapadatokmodulban van lehetősége a gyártó vállaltoknak a legfontosabb alapadataik (akár verziókezelt) nyilvántartására. A törzsadatok felvitele és karbantartása a felhasználók feladata. Olyan esetekben, amikor a rendszer üzembe helyezésekor nagy mennyiségű olyan adat bevitelére van szükség, melyek már szerepelnek valamely nyilvántartásában (pl. excel), akkor lehetőség van adatok automatizált feltöltésre a rendszerbe.

subpage-decor

Partnerkezelés

monitor-thumbnail

A vállalkozással kapcsolatban álló cégekhez, más vállalkozásokhoz vagy magánszemélyekhez kapcsolódó adatok nyilvántartása és kezelése.

Partnerek

Minden olyan cég, amivel a prodHost rendszert használó vállalkozás valamilyen kapcsolatban van. Egy partnernek van azonosítója, neve, pénzügyi adatai és címe. Egy partner lehet vevő, beszállító vagy alvállalkozó.

Partner címkék

A partnereket logikai csoportokba szervező objektum. Egy partner csoport tartalmazhat további partner csoportokat.

 

Cikkezelés

monitor-thumbnail

Termékek, alapanyagok, félkész és késztermékek illetve szolgáltatások nyilvántartása és a változatos csoportostások beállítása.

Cikkek

Egy Terméket, alapanyagot vagy szolgáltatást reprezentáló objektum. Egy cikknek van azonosítója, neve, típusa és érvényessége. Annak függvényében, hogy mely modulok vannak használatban egy cikknek lehet ára, készletkezelési szabályai, Vámtarifa vagy SZJ száma és áfa értéke.

Cikk csoportok/ cikk címkék

A cikkeket logikai vagy fizikai tulajdonságaik alapján több szintben csoportosítja. Egy cikk csoportnak van neve és lehetnek további alcsoportjai.

Mennyiségi egységek

A rendszerben a cikkekhez és készlethez használt mennyiségi egységek megadása és karbantartása.

Cikk verziók

A cikkek esetében lehetőség van a cikke különböző, verzióinak kezelésére, ami lehetővé teszi, hogy amikor változik a cikk valamely paramétere akkor nem szükséges azt másik cikkszámon kezelni.

Partner és Cikk összerendelése

monitor-thumbnail

Gyakran előfordul, hogy az általunk kezelt cikkeket más partnerek másképpen azonosítják és más megnevezést használnak, legyen szó akár az általunk forgalmazott vagy a beszerzett cikkekről. De itt adhatóak meg az partnerenként egyedi beszerzés vagy eladási árak is.

Beszerzési adatok

Egy beszállító partner és egy konkrét cikk összerendelése, ahol megadhatóak a partnerspecifikus adatok a kiválasztott cikkre vonatkozóan

Értékesítési adatok

Egy vevő partner és egy konkrét cikk összerendelése, ahol megadhatóak a partnerspecifikus adatok a kiválasztott cikkre vonatkozóan